Tannimplantat

Tannimplantat  behandling Kristiansand

Tannimplantat er et annet alternativ for å erstatte en eller flere manglende tenner. Implantat er en kunstig rot av metall som settes inn i kjevebeinet. På denne “metallroten” kan det monteres en krone, bro eller protese avhengig av hva som er nødvendig.

Før implantatbehandling er det nødvendig med en grundig forundersøkelse. Det tas røntgenbilder og tannlegen vurderer tilstanden på tennene dine, kjevebeinet og tannkjøtt. Enkelte sykdommer og visse tilstander kan utelukke eller vanskeliggjøre innsetting av implantater.

Selve implantatbehandlingen utføres normalt under lokalbedøvelse. I området hvor implantatet skal plasserer, blir tannkjøttet skåret opp og løftet til side. Deretter bores et lite skruehull i kjevebeinet, hvor implantatet skrues fast. Så blir tannkjøttet sydd sammen over implantatet. Når implantatet er på plass skal operasjonsområdet heles og implantatet vokse sammen med kjevebeinet. Denne prosessen tar mellom 6 uker og 6 måneder avhengig av størrelsen på inngrepet og kjevens tilstand.

Etter helbredelsestiden blir tannkjøttet lukket opp igjen ved en mindre operasjon, og et innlegg festes til implantatskruen. Omtrent 4-6 uker senere foreligger det endelige resultatet.

Vår dyktige kjevekirurg Dr. Dr. Ulrich Bier tilbyr implantatbehandling. Han tar også imot henvisninger fra andre tannleger.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag: 10-16

Fredag:
10-12

Lørdag, søndag:
stengt

E-post:
post@vagsbygdtannlegesenter.no

Telefon:
38 01 16 12

SMS:
91 00 98 44

Adresse:
Kirsten Flagstadsvei 1

4621 Kristiansand