Røntgen av tenner

Røntgen undersøkelse av tenner

Røntgen er et raskt, smertefritt og viktig hjelpemiddel i tannlegevirksomheten. På røntgen kan tannlegen blant annet se om det er hull/karies i, eller mellom tennene. Det vil også vise om det er forandringer rundt roten på en tann eller om tannkjøttsykdom har ført til at beinfestet rundt tennene er redusert.

Vår røntgenanlegget er digitalt som gir oss raskt bilder av svært god kvalitet og dermed best mulig diagnostikk og behandling, både ved ordinær sjekk og ved akutte behandlinger og skader.

Digital røntgenteknikk gir deg som pasient betydelig mindre stråling enn ved konvensjonelle røntgenbilder og er samtidig miljøvennlig da det ikke benyttes kjemikalier for å fremkalle bilder.

Vi utfører enkelte tannbilder og bitewings med sensorteknikk som utføres direkte på tannlegestolen. OPG står for Orthopantomograph og er et røntgenbilde som viser et panoramabilde av hele tannsett inkl. røtter og benstrukturen i overkjeven- og underkjeven, bihulene og kjeveleddene.

Panoramarøntgen gir en bedre oversikt og er til god hjelp for å avdekke eventuelle sykdommer og et godt hjelpemiddel i behandlingsplanleggingen.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag: 10-16

Fredag:
10-12

Lørdag, søndag:
stengt

E-post:
post@vagsbygdtannlegesenter.no

Telefon:
38 01 16 12

SMS:
91 00 98 44

Adresse:
Kirsten Flagstadsvei 1

4621 Kristiansand