Gingivitt / Periodontitt

Kan du ha tannkjøttbetennelse?

Gingivitt er en mildere form for tannkjøttbetennelse hvor symptomene ofte er at tannkjøttet blir mørke rødt, litt hovent og blør lett. Gingivitt skyldes oftest et bakteriebelegg/ plakk som ligger på tennene langs tannkjøttskanten.

Med riktig munnhygiene er det mulig å stoppe prosessen slik at den utvikler seg ikke til en periodontitt. Regelmessig pussing av tenner, bruk av tanntråd og særlig mellomromsbørster er noe vi anbefaler som en naturlig del av en god og forebyggende munnhygiene.

Periodontitt er en betennelsessykdom i tennenes fasteapparat. Ubehandlet vil det føre på sikt at tenner løsner og går tapt. En viktig del i tannkjøttbehandling er å fjerne tannstein og bakteriene i tannkjøttlomme. I noen tilfeller kan det være aktuelt med antibiotika behandling i tillegg.

Periodontittbehandling dekkes delvis av Helfo, om man mister tenner på grunn av periodontitt vil man få dekket deler av kostnadene til bro, eller protese. Vi tilbyr behandling av tannkjøttsykdom med grundig rens, hygieneinstruksjon og jevnlige kontroller. Vi legger vekt på at du som pasient blir informert om hva du kan gjøre selv enten for å unngå, eller stoppe prosessen. Det er kombinasjonen av god egeninnsats og profesjonell oppfølging som holder sykdommen i sjakk.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag: 10-16

Fredag:
10-12

Lørdag, søndag:
stengt

E-post:
post@vagsbygdtannlegesenter.no

Telefon:
38 01 16 12

SMS:
91 00 98 44

Adresse:
Kirsten Flagstadsvei 1

4621 Kristiansand